Hälsa

Anna Book har varit aktiv inom hälsa på flera fronter. Framförallt handlar det om viktnedgång, något som hon själv har gått igenom. Genom att bland annat prata om sina egna erfarenheter så hoppas hon inspirera andra att själva gå ned i vikt. Hon har bland annat hjälpt till att sprida information om mat, motion och öppet talat om sina egna problem.

 

Anna Books Viktnedgång

Även om många kan tro att Anna Book var överviktig som barn eller tonåring så stämmer inte det. Utan det var först när hon fått sin första dotter som hon började gå upp i vikt. Hon hade också problem i sitt äktenskap vilket vidare orsakade problem för henne. Hon märkte också att det inte hjälpte att hon började äta bättre, motionerade allt mer och liknande. Utan hon fortsatte att gå upp i vikt trots allt det.

Hon lyckades till slut gå ned en del i vikt men det höll inte länge. Utan till slut började hon gå upp i vikt igen och insåg att något var fel. Det ledde till att hon tillslut fick en diagnos för PCOS. Det är en hormonell rubbning som drabbar vissa kvinnor. Det är en förkortning och betyder polycystiska ovariesyndrom och kan förekomma hos kvinnor i fertil ålder. Den kan i vissa fall orsaka viktproblem på grund av hormonrubbningen man drabbas av.

Hon har även varit öppen om att hon testat en hel del olika bantningskurer med olika resultat. Men det hjälpte inte tillräckligt. Det ledde till att hon tog beslutet att genomgå en gastric bypass. Ingreppet ledde till att hon gick drastiskt ned i vikt och fick en mer hälsosam kropp som också tillät att hon var mer aktiv i sitt liv. Efter det fortsatte hon att leva en mer hälsosam livsstil och äta mer hälsosamt samt motionera ordentligt. Bland annat så går hon varje dag och tränar också på gym flera gånger i veckan. Vill du lära dig äta och leva hälsosamt? Kika in på Kockhuset dom har många tips och råd.

sport-halsa

 

Fångarna på Fortet

Men det är inte bara viktnedgången som varit aktuell hos Anna Book när det gäller sin hälsa. Faktumet är att hon blev väldigt aktuell i media när hon blev allvarligt skadad under 2016. Det ledde till att hon fick akut tas till ett sjukhus.

Skadan kom från ett av delmomenten i det populära tävlingsprogrammet. Hon skulle ha en stång mot kraften och flög tillbaka av dess kraft. Det ledde till att hon fick ett otroligt hårt slag mot magen. För Anna Book som gått igenom en gastric bypass ledde det till en oro för att något skulle gå värre.

Efter att hon tagit emot smällen så ledde det till att hon förstod att något gått fel. Men hon försökte hålla sig kvar i tävlingen och försökte ignorera problemen. Men det gick bara ett tag. Efter att tävlingen var slut så kom hennes smärta och illamående tillbaka. När hon sedan skulle lyftas ned till båtarna fick hon ett kraftig illamående, mer smärta och det hela slutade med att hon svimmade av. Man tog henne såklart till sjukhuset eftersom det kunde vara något allvarligt. Men som tur är visade det sig att inget värre inträffat och hon kunde åka hem samma kväll, till hennes glädje.

 

Let´s Dance

Under 2015 så deltog Anna Book i Let’s Dance. Det är en danstävling som ofta kräver att man har en god fysik eftersom många av danserna är lite mer aktiva. Men Anna Book fick en del problem i ett av momenten på grund av en gammal knäskada. Hon har gått på behandling för denna skada med jämna mellanrum genom åren.  Men det är en skada som måste i framtiden opereras har hon själv gått ut med. Men trots skadan så försökte hon så gott hon kunde i Let’s Dance och deltog med kraftiga knäsmärtor. Information om knaskador finns här. Vi rekommenderar Anna att hon använder ett knästöd nästa gång hon får problem med knäna.  Tony Irving, en av domarna, hyllade henne för hennes insats trots skadan och tyckte hon förtjänade att gå längre än hon gjorde.