Anna Books arbete

För den som följt Anna Book så vet man också att hon varit väldigt aktiv. Hon har sedan starten av sin karriär 1984 arbetat hårt med en mängd olika saker. Men främst är hon såklart känd för sin sångkarriär. Men med en person som har haft en så pass aktiv karriär blir det också svårt för alla andra att hålla reda på allt man gjort. För den som läst här på sidan så har hon deltagit i en hel del olika program, serier och liknande tidigare. Men vad har hon egentligen gjort som är just en del av hennes personliga sångkarriär?

sang-musik

 

Anna Book Musik

 

Anna Book har inte legat på latsidan gällande musiken. Utan det var så hon startade sin karriär och troligen så kommer hon även fortsatta en bra bit framöver med att spela in sina låtar.

Första gången hon medverkade i ett album var 1985 med Solstollarna. Hon medverkade där med flera låtar från TV-serien med samma namn. Det var dock inte hennes egna album utan endast något hon arbetade tillsammans med andra på. Utan 1985 släppte hon sitt första album med namnet ”Killsnack”. Året därpå gavs samma album ut på nytt fast då i en annan utgåva som hade den nya hitten ”ABC” istället för ”Hjärtat bankar” på sig. Titellåten blev populär och tog andra plats på Svensktoppen. Men ABC blev ännu populärare och tog samma år plats nummer ett.

Hennes andra album släpptes redan år 1987 men nådde aldrig riktigt samma framgång. Albumet med namnet ”Längtar” hade dock låten ”Ett julkort ifrån dej” som var omtyckt av många kritiker och musikkonsumenter. Låten blev så populär att den tog plats nummer nio på Svensktoppen.

Det skulle dock ta ett tag innan ett nytt album kom. År 1996 kom albumet ”Anna” ut. Efter det skulle det återigen dröja. Hon medverkade år 2006 i albumet ”Drill & Drull Äventyr”. Samma år kom också albumet ”Let’s Dance” från TV-programmet där hon tog andra plats.

Ett samlingsalbum som hette ”ABC” släpptes också under 2006. Men ett nytt album med nya låtar kom 2007 med namnet ”Samba Sambero”. Den såg inte riktigt samma framgång som hennes tidigare musik men blev ändå populär med titellåten på Svensktoppen.

Två singlar som missade Svensktoppen var ”Andalucia” och ”Dansar mot kärleken” som kom ut 2006 respektive 2007. Men de nådde inte riktigt dit.

Annat i Anna Books karriär

Anna Book har också arbetat med annat utöver TV och musik. Faktum är att hon år 2008 släppte en självbiografi. Boken fick titeln ”Boken om Anna Book” och skrevs i samarbete med Görel Swedrup.  Det är en öppen bok där hon bland annat talar om de tuffare perioderna av sitt liv där hon talar om allt från ekonomiska problem, separationer och abort.

Utöver det så har hennes schema de senaste åren varit fullspäckat med olika TV deltaganden och liknande. Vad hon dyker upp härnäst i är en riktigt bra och intressant fråga utan ett lika bra svar.